Výstavy

V tomto článku sa budem venovať rozdeleniu psov do tried na výstavách. Väčšinou si to totiž tiež nepamätám a musím to hľadať :)

Dnes už sa väčšinou na výstavy prihlasuje cez dve stránky: Dogshow alebo Onlinedogshows. Na niektoré oblastné výstavy sa prihlasuje formulárom na webovej stránke danej výstavy. Na obe stránky sa treba zaregistrovať a nahrať svoje psy a ich údaje aj so skenom Preukazu pôvodu, prípadne s certifikátmi a titulmi. Potom je veľmi jednoduché sa na výstavu prihlásiť, lebo stačí vyplniť prihlášku, doplniť psa z vášho zoznamu psov (netreba opäť uvádzať informácie o konkrétnom psovi) a odoslať. Ohľadom platby je to tak, že niekde sa dá platiť kartou, niekde nie. Ak sa platí prevodom, prihláška je platná až po potvrdení, že platba bola doručená, pripísaná. Psa si do správnej triedy priraďujete vy, niekedy sa to doplní automaticky. Do tried sa pes priraďuje podľa veku a podľa toho, či má tituly alebo pracovné skúšky. Nižšie uvádzam rozdelenie tried.

Trieda:
- Mladší dorast (Baby) - Od kompletnej vakcinácie (15 týždňov) do 6 mesiacov
- Dorast (Puppy) - Od 6 do 9 mesiacov
- Mladých (Junior) - Od 9 do 18 mesiacov
- Stredná (v ČR aj ako medzitrieda) - Od 15 do 24 mesiacov
- Otvorená (Open) - Od 15 mesiacov
- Pracovná (Working) - Od 15 mesiacov, s doloženou pracovnou skúškou
- Šampiónov (Champion) - Od 15 mesiacov, s doloženým titulom
- Veteránov (Veteran) - Od 8 rokov
- Čestná (Honor) - Od 15 mesiacov

Výstav sa môžu zúčastňovať iba psy s Preukazom pôvodu. Výstavy nie sú povinné! Ak vlastníte psíka s PP a chcete ho mať iba ako spoločníka, NEMUSÍTE chodiť na výstavy. Ak však plánujete psíka/fenku československého vlčiaka uchovniť, je potrebné 1 výstavu absolvovať, najlepšie klubovú.

Postup, ako sa prihlásiť na výstavu cez stránku onlinedogshows.sk:

1. Na stránke onlinedogshows.sk sa treba zaregistrovať.

2. Potom, čo máte už vytvorené konto, treba si v Menu nájsť kolónku Moje psy - tam si treba zapísať vášho psíka, najlepšie sa to robí podľa rodokmeňa, kde sú všetky potrebné údaje + plus po vytvorení karty psa, treba vložiť oskenovaný rodokmeň z oboch strán.

3. Keď už máte predchádzajúce dva body, už si treba len vybrať výstavu, v našom prípade bude klubová výstava+špeciálna v auguste v Dolnom Kubíne v Menu v kolónke Moje nové prihlášky- vypíšete si údaje k výstave, či idete na jeden deň alebo na dva, či ste členom klubu a vybrať si psa, s ktorým na výstavu idete, ak máte jedného psa, dá vám iba túto jednu možnosť.

4. Pri odoslaní prihlášky je možnosť zaplatiť online kartou alebo aj z účtu, k čomu vám údaje prídu do e-mailu - tu už si celkom nie som istá presným postupom.

5. Týždeň resp. pár dní pred výstavou sa treba na stránku onlinedogshows.sk prihlásiť znovu a stiahnuť si Vstupný list s číslom na výstavu v Menu v kolónke Vstupný list- vstupný list a číslo si treba vytlačiť - číslo si upevníte na výstave na ľavé rameno, resp. na ľavú stranu tela. Vo vstupnom liste máte najčastejšie všetky najdôležitejšie info, kde a kedy sa výstava koná, plus býva tam v cene aj parkovanie pre vystavovateľa/handlera zdarma (napr. v Nitre to tak je).

6. Ak sa budete v budúcnosti opäť hlásiť na nejakú výstavu - stačí iba vyplniť prihlášku, vybrať psa, plus bod č.5.

Ak si chcete dopredu pozrieť, ako to vyzerá s prihlásenými psami v jednotlivých skupinách, treba si v Menu vybrať možnosť Štatistiky výstav, kde vyberiete výstavu a plemeno psa a potvrdíte a ukáže vám, koľko psov v ktorej triede a akého pohlavia sú prihlásené.

Držím palce!

Komentáre

Obľúbené príspevky

Kontaktný formulár

Meno

E-mail *

Správa *